Tuesday, July 31, 2007

Gaykedi`ye selam olsun!

>>> "be hey mitolojik koca herackles, hadi blog yazmayı buraktın, yazdıklarından ne istedinde sildin, açıkla bakalım bize!"

Aciklamasi kolay. Tarihe vesika birakmak istegi ve arzusunda olmadan yazmis, yazdiklarimin sonucsuzlugunu gorup silerek faydali bir is yapacagima inanmistim; inandigim gibi de oldu. Ha, surasi bir gercek ki bazi yazilar icin gunlerimi vermistim ama olsun.
Okuyanlar sag, ben selamet...

Sarigul Baskan, CHP Sampiyon!

Nasil olmussa CHP`nin yenilgisinin ardindan toplanan fanatik(!) Sarigul hayranlari Sisli Belediyesi onunde ellerinde CHP ve Turkiye bayraklari ile sloganlar atiyor ve Sarigul`u goreve cagiriyorlardi. Sevgili(!) Sarigul de hayranlarina;

-Partimiziiiiin...

diye baslayan nutuklar atiyordu. Dusunuyorum da, iki kelimeyi bir araya getiremeyen ve CHP genel baskanligina aday oldugu donemde "halef ve selef" kelimelerinin anlamlarini bile karistiracak duzeyde cehaletini sergileyen birisine mi kaldi CHP!

Soyle bakin etrafiniza, var mi CHP icin bir isim? Ertugrul Gunay bir ara gurultu cikarmisti ama o da gonulden ampul imis meger!


Bu da bu kadar olsun... Birden kosmaya baslamak olmaz, yavas yavas ve tempolu bir sekilde hareket edelim...

Saturday, July 28, 2007

Kovuldum!

Daha once hic kovulmamistim.
Calistigim yerde hamalliktan hallice bir is yapiyordum.Allahi var, iyi para kazaniyordum. Mesela 14 gunde 2.500YTL kazandim.
Kovulmamin oykusune gelince;
Bugunlerde her bolumde calisiyordum. Ben de kendi kendime "Allah allah, iyice mico olduk" diyordum ki sebebi bugun ortaya cikti.

Once konserve ve bakliyattaydim. Yirmi bes kiloluk un cuvallari dahil esek olusu gibi seyleri kaldirip indirmekten anam aglamisti.
Sonra kasaba verdiler, etlerle ugrastim. Hatta bugun tam 36 kasa kokmus eti topladim!
Sonra da derindondurucu bolumune verdiler.Termal montlarla icerde geziniyorduk.

Isin aslina gelince;
Konservede okuz gibi calisiyordum! Allah var yukarda, beni idare eden adamdan daha agir is yapiyordum!
Derindondurucudaki itler hicbir is yapmiyorlardi! Ben de habire bosta kalinca sorumlu eleman gelip bana soyleniyor, oturma diyordu. O gidince de bizim itler dondurucuya girip sigara iciyor, saga sola laf atiyorlardi.
Kasapta ise bugun dahil yapmadigim bok kalmadi. Hergun yikanan yerleri bile temizledim!
Oysa bugun sorumlu adam konusurken "Seni her yere verdim ama kimse memnun degil, islerine yaramiyormussun" dedi.

Vay anasini sayin seyirciler!Ulan Insan Allah`tan korkar!
Neyse, ben de kac gundur nasil ciksam bu isten diyor ve aglaya aglaya gidiyordum ise. Demek kismet bugune imis.Ama hakikaten agir isti be! Hergun 9 saat ve topu topu 30dk yemek molasi! Gelince sadece yataga yatacak enerjiyi bulabiliyordum!

Ne demisler;
-Sabreden dervis, muradina ermis!

Thursday, July 26, 2007

Nihat Bey! Nihat Bey!

Tayyip Erdogan gercekten Turkiye`de, Turk saginin buldugu nadir liderlerden biridir. Cok takdir ediyorum Tayyip Erdogan`i. Soyle takdir ediyorum; hirsini alamamis, idealine kavusamamis; ulkeyle, devletle ve Ordu ile problemi olan onbinlerce acikli islamcinin sozculugune soyunuyor ya da bu islmaci dedigimiz kut kafali insanlar Tayyip Erdogan`i zorluyorlar; gaz veriyorlar ona!

Tayyip Erdogan da alevini aliyor bunun ve gazina geliyor diyelim. Oysa Tayyip Erdogan, gercekten, konusmalarini dinledigimde; hareketlerine baktigimda falan, cok yalniz bit adam; tek basina bir adam; onu partiden soyutlayalim. Su secmi arifesinde Tayyip Erdogan`a karsi bir sempatti hissettim. Nicin? Yalnizligina karsi! Ama o yani sey yapamayan; kifayetsiz, yeteneksiz bir suru islamci muslumanin; 28 Subat ile derdi olan, Ordu ile derdi olan bu tur insanlarin gazini aliyor. Oysa Tayyip Erdogan`i biraz rahat biraksalar, Tayyip Erdogan gercekten bir merkezi olusturur. Ve gercekten cumhuriyet degerlerinin, bu ulkenin de, ciddi bir basbakani olabilir. Ama buna firsat vermiyorlar.

Nihat Genc, Temmuz 2007