Sunday, November 30, 2008

aynilar

kimse yokken geliyorum ozellikle. onlar yokken, sen yokken ve hele ki siz yokken. siz olmayinca daha bir samimi oluyor. geliyorum, ayni parcayi defalarca dinledigim gibi defalarca dinlemeye defaatle devam ediyorum. midem bulaniyor bazen, parcadan degil ha! yanlis anlasilmasin. koladan herhalde. gazli icecek ya, sabah kahvaltisina uygun degil.
bos konusmakti tek dilegim! Sagol Ya Rabbim!

Thursday, November 27, 2008

ay cok yoruluyor

Duymussunuzdur:

-Ay kizim cok yoruluyor, gece yarilarina kadar calisiyor.
-- Maasi iyi ama
-Ay ne maasi! maasi batsin. Kiz perisan. Vallahi aksam eve geldiginde bir lokmayi zor koyuyor agzina.

Boyle diyerek colugunu cocugunu altin gunlerinde oven ahmak karilara rastlamissinizdir! Ben o kadar cok gordum ki anlatamam. Ulan sanki bana calisiyor. Calismasin efendim o kadar. Zorlayan mi var! Hem it gibi calisip cuvalla para kazanacak hem de aglayacaz arkasindan!
Hassiktirin ordan!

amin yerini

o kadar sarhossun ki amin yerini bile bulamazsin ama yine degistirmissin. ne buluyor bu kizlar sende. gerizekali herif. hicbir ise yaramaz ayyasin tekisin. dislerin curuk, kokuyorsun. igrencsin. bir baltaya sap olabilmissin ancak. arada hap da atiyorsun. ne sikime ...

Wednesday, November 26, 2008

herackles.com yolcudur

artik blogspot oluruz...

Important note: Beginning on July 1, 2008, Yahoo!'s annual domain renewal price increases to $34.95 per year.

Monday, November 17, 2008

ayri gayri olmaz

gelin n'olur gelin! yaklasin. biraz konusalim. lutfen, kulaklariniz gelsin bari. onlara izin verin. soz veriyorum, taksi paralarini da verecegim. otobuse bindirir miyim onlari hic. duraklarda harab-i dehset olurlar. yapmam, yapamam onlara bunu! "istanbul belediyesi klimali otobusler almis ama!". almis, sormayin. artik otobus beklemek bir eziyet olmayacak. insan klimayi beklerken eziyet ceker mi.
dertlerim, dermanlarim. okul yillarindan kalma kalemlerim, kalemtraslarim. "Kes trasi". kisa kesti Ismet Amca. bir numara imis. favori de birakamadim, mudur amcalar kiziyordu. oralardan, hah iste tam oradan tutup yukari dogru cekiyorlardir. benimkini de cekti, "ah" demedim. daha da asildi. gozlerimden yaslar geldi ama icime akittim. cigerlerim su topladi, verem oldum. sanatoryuma yatirdilar. "iste sanat" dedim. sanat buydu. beyaz onluklu hemsireler; hepsi kardesimizdi. iste dedim, doktorlar bunlar. beyaz onluklu erkekler. cinsiyetin yarattigi iki buyuk sinif. beyaz onlukluler cumhuriyeti. "Lutfen, doktor bey! Lutfen ama. Soz almadan konusmayalim". onlar boyleydi; el yazilari okunmaz, verdigi ilaclar kullanilmazdi. ne gerek vardi ki efendim. "alacaksin bir buyuk kavunu, icine de ince ince kesilmis kenevir yapragi. bir seyciginiz kalmaz." kalmadi zaten. hicbir seycigimizi birakmadiniz. kalmadi elimizde avucumuzda. "Ey ahali, size sesleniyorum. Duyduk duymadik demeyin. bundan sonra elinizde avucunuzda ne varsa yarisini devlete, yarisini da millete vereceksiniz". kapimiz caldi, gelen devlet babaymis. elini optum, bayram harcligi verdi. kostum, leblebi tozu aldim. bir agizdan, bir burundan. misket gibi yuvarladim hepsini.
hepsini
hepsini
hepsini
hepsini...

Friday, November 14, 2008

eyvanlar

bugun sali. yarin carsamba. gunler boyle akip gidiyor iste. burdan oraya gitmek icin harcadigim zaman bir gun ile digerinin kavusmasina yariyor sadece. kendimi yalniz hissettigimde camdan bakar turku soylerim. turkuler alir goturur haberleri nazli yare. yarem varsa ondan gayri sevdam vardsa ona nazli. benim yarim gelisimden bellidir!

Monday, November 10, 2008

analitik

analitik dusunen kiz gordum ama guzelini gormedim.
ben guzele guzel demem, guzel benim olmadikca VEYA guzelligin on para etmez, bu bendeki ask olmasa. Eyvallah! aynen. katiliyorum hekim beyim.
gormedim iste! napam yani! -sitcem ama, kim kufrediyo ya!
analitik erkekler gordum. cek bir dogru taban kenarina dik inen; hooop, tum acilar onunde! kizlar yamuk gibi. duzensiz. analitik dedik geometriye kaydik.

bir kiz arkadasim olsun, ona uzakligim her noktadan esit olsun.

Friday, November 7, 2008

Okuz oglu okuzler!

Neden bu okuzluk babalara ve analara da gitti diye sormayin: genetik bu!
Okuzluklerinin sebebine gelince:


Varan 1

Batman Belediye Başkanı DTP'li Hüseyin Kalkan, dünya gişe rekorları kıran ‘Batman’ filminin yönetmeni Christopher Nolan’a, Batman şehrinin adını izinsiz kullandıkları gerekçesiyle dava açmaya hazırlanıyor. Kalkan, “Davayı önümüzdeki süreçte filmin çekildiği ABD’de açmayı planlıyoruz” dedi.


Varan 2


Köylüler adına konuşan ve DYP'den daha önce milletvekili aday adayı olan Abdulkerim Kulaz, Başkan seçilen Obama’nın başarısını kutlamak ve kendisine karşı duyulan sevgiyi ifade etmek için 44 kurban kestiklerini söyledi. Kulaz, “44 kurbanı Obama’nın ABD’nin 44'üncü Başkanı seçilmesi nedeniyle kestik. Türkiye halkının, başından beri sayın Obama’yı destekliyor olması da kendisine duyduğumuz sevgiyi körüklemiştir” dedi.

Van’ın Gürpınar İlçesi Çavuştepe Köyü’nde bir bahçede toplanan yaklaşık 50 köylü, ellerine ‘Sen Gerçek Bir Kahramansın’, ‘Obama Vanlılar Seni Seviyor’, ‘İçimizden Birisin’ ve ‘Seni Seviyoruz’ yazılı pankartlar aldı. Satın alınan kurbanların tören alanına getirilmesi ile başlayan kutlama, ellerde pankartlarla davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla devam etti.

Ikisi de horriyetten! Insallah yalandir! Gerci obama nin fotosu var da Batman ile ilgili henuz bir haber yok belediyenin sayfasinda! Lan bari o yalan olsun!!

Monday, November 3, 2008

Sevgil...

Sevgili gunluk,
bugun cok kotu gecti.
hop dedik, olmadi, hup dedik anlasilmadi.
gegirdik igrenildi, osurduk tepki gosterildi.
bugun cok kotu gecti.

Sevgili gunluk,
ben bir yar sevdim daga kacti,
dagda ormancilar becermis,
tam becerememisler ki kiz kostu geldi,
benim de becermeye yuregim el vermedi,
o gun cok kotu gecti.

Sevgili gunluk,
aradigim yarim kapsama alani disindaymis
karsiki kaldirimda duran hayat kadiniymis
hayatin icinden diye gosterdikleri mankenler ise
her biri ayri firmanin podyum kadiniymis
eski gunler cok kotu gecermis

Sevgili gunluk,
ayrilik zamani yaklasti basa
karistirmislar soguk suyu pismis asa
benim sevdigim iki dirhem bir cekirdek
nerden geldin sen esssssoglu essssek!
bazi gunler iyi gecerdi?!