Monday, March 2, 2009

Ben bu genclerin

Agzina sicayim!

TRT program yapmis, Talipoglu Tayfun da sunuyor. Farkli universitelerden gencler gelmis. Iclerinde adam gibi konusan 6 kisi vardi:

1. En artisti Kemal Gulpinar'di. Herkesin agzinin payini verdi. Vallahi! Is Bankasi'nin nasil kuruldugunu duzeltti, TBMM zabitlarindan Misak-i Milli konusunda alinti yapti ama bu arkadas bile konu Iskandinavya'ya gelince Finlandiya'nin durumunu bilemedi! Katildigi kampta "nazar boncugu"nun Ermenistan'da da kullanilan bir sey oldugunu ogrendigini soyledi. Soyledi de Nisanyan'li, Belge'li yaz okulunun icerigini bilen olmadigi icin konusan da olmadi.

2. Galatasaray Universitesi'nden Tirse Erbaysal ise "eger benim beklentilerimi karsilayan  bir parti olsa hemen gider calisirim ama su anda boyle bir parti yok" dedi. Kendisi Yeditepe Universitesi'nden bir Fransiz universitesine de Erasmusla gitmis zamaninda; neyse!
Kimse sormadi ki be kardesim bu parti dedigin sey buzdolabi mi ki senin beklentilerini karsilayacak sekle gelince onune koyulsun? Parti denilen seyin sekil verilmesi gereken bir hamur oldugunu anlayamamis bir genclik! Yahu sen gideceksin, sen duzelteceksin, sen ugrasacaksin ki bir seye benzesin! Yoksa kim senin pasa gonlun icin bunu yapacak!

3.4.5.6. Hikayeden konustular iste... 

Herkes 2 kelime ogrenmis, barutu bitene kadar saga sola atiyor.
Her sey guzel de ben bu Kemal'a gicik oldum. Milleti bozmaya yonelik pis pis siritisi, ici bos Taraf liberalligi benzeri tavirlari...

Neyse, sonra!

No comments: