Monday, May 11, 2009

Artik Birileri Bunlari Dillendirebilmeli

Bu sozu kac kere duydunuz? Ben en azindan 18 kere okudum; kac kere duydugumu hatirlamiyorum. Genelde yeni yetmeler icin soylerler. Bunu diyenler de onlar gibi dusunenlerdir. Mesela Tuna Beklevic cikip "Turkiyelilik" dedigi zaman bu guruh hemen tiklar klavyenin tuslarina "Artik birileri bunlari dillendirebilmeli. Aferin sana Tuna!" Peki kimler der bunlari?
Hemen isim verelim: Ahmet Altan, Hasan Cemal, Mehmet Altan, Emre Akoz, Etyen Mahcupyan...
Sanirim bu kadarlik liste fikir vermistir. Sonra Rasim Ozan isminde birisi cikar; herkesin birbirine girecegi konularda yazar ama oyle boyle yazmaz! Sert(!) yazar, ezber(!) bozar!!! 

Britney Spears'in sesi nasil? Cok mu guzel? Ya nota bilgisi? Kac tane sarki sozu yazmistir? Ya yaptigi muzikler? 
Britney Spears hicbir bok degildir! Onu bu hale getirenler uzerinden para kazanan yapimcilardir. En iyi muzisyenleri tutarlar, en iyi danscilarla sabahlara kadar calistirirlar sonra da cebine 3-5 milyon dolar koyup ne bok yediginin farkina varmamasini saglarlar. Oysa arkada birileri 300-500 milyon dolarlari goturuyordur. 
Britney yeni kaset cikartinca olay olur; tum basin bunu yazar! Sonra kotu gunler gecirir, saclarini kazitir, sarhos olur, paparazziler pesinden kosar, sevgilisinden ayrilir ve hatta bir kedisi bile yoktur! Butun bunlar da haber olur, gazeteler yuzlerce satar, internet siteleri binlerce kere tiklanir. Britney'in ölüsü de dirisi de para eder anlayacaginiz!

Kizim sana soyluyorum, gelinim sen anla!

No comments: