Sunday, April 26, 2009

Ahmet Altan CCGH aliyor!

Bu bacak arasi ask romancisinin babasini Hamido yeterince benzetememis ki cocuklari boyle olmus. Gerci gectigimiz senelerde universiteden yumurta atilarak kovuldugu da olmustu.

Simdi, Taraf isimli pacavrada ona buna laf soyluyor. Bunlar oyle "elit"ler ki, Karen Fogg makbuz kesmeden konusmazlar!
Yok efendim Kurt cocuklari kirlarda bagiramazmis! Kufredecegim, musaadenizle!

Be pezevenek! Sen her hafta militanlarina "gorusme notu" diye mesaj gonderen, Turkiye'nin en buyuk teroristinin yasatildigi bir ulkedesin! Sen daha neyin ozgurlugunden bahsediyorsun kavat!*

On dort yasindaki adam orta sonda oluyor. O cocuklar, eger cocuksa, gosteri yapmayi nereden biliyor? Onu oraya gonderen yureksizler ne bok yiyorlar?
Ozel Harekatcilar hatali mi? Evet! Yaptiklari dogru mu? Hayir! Iyi de sen hayatinda her an korkuyla yasadin mi? Sen hayatinda gorev yaptigin sehirde gezdigin uniforman yuzunden her an vurulabilecegin korkusuyla eve ekmek goturdun mu? 
Polis cocugu oldun mu Diyarbakir'da?

Haaa! O zaman baban gibi gevrek gevrek yazmayacaksin! Yasamadigin acilarin, bilmedigin dertlerin, koklamadigin topraklarin hesabini soracak da kesecek de sen degilsin! Haddini bil, git hayal kahramanlarini sevistir Can Yayinlari'nda!

-.-

ITU

ITU'de soyle bir sey gordum:

"seksi dusunmemeliyim
dusunmemeliyim
memeliyim
meme
oh!"

Sunday, April 19, 2009

birileri yaziyor birileri de seciyor

kim anliyor da neyi seciyor? bloglarin en iyisi falan seciliyor etrafta; ya da yazmayi "yada" sanan adamlar, "yanliz" kaldiklarini sanip yalniz olduklarinin farkina bile varmadan oy atiyorlar.

kerameti kendinden menkul bir is bu "-ki" leri falan yanlis yazmak da cabasi!

Bu ulkede yanlis yere basip da orayi yirtan, sonra baska yere muhru basip bunun da gecerli olacagini sanan; yuvarlaga degil de parti ambleminin uzerine basan insanlar var. 

Turkiye'ye gitmistim bir soluklanmaya, gider gitmez parti damarim tuttu ve sandik musahidi oldum.

Feci, cok feci...

Aysun Kayaci'nin dagdaki cobanla kendi oyunun bir olamayacagini sanmasi cebindeki paradan, namusundaki "yara"dan geliyor. Fotografina bakan herkesin "ulan ne kari be, buna simdi..." diye basladigi cumleler kurmasindan hoslanan bir insan bu! Ne bok olmussa olmus hayatinda, benim de anneannem sokaklarda yatmis; Aysun Kayaci mi olsaymis rahmetli!

Bizim toplumumuzun derdi abazalik ve cahilliktir. O yuzden diyorum ki degerli hökümetimize:

- Ankara'ya deniz yapacaginiza biraz genelev ve okul yapsaniz nasil olur? Inanin verginin dibine vurursunuz. Hele bir de tekel oldugunuzu dusunun; tabi canim, ozel sektore birakmayin. Gerci bunun da suyunu cikartir bazi orospucocugu milletvekili ve bakanlar; tuttururlar "ille de benim anam, benim bacim calissin" diye!

Fazla mi geldi kufur? O zaman Cay TV izleyin! "O pezevenklerin olusturdugu Turk parlementosu" adli lirik calismasiyla yakindan tanidigimiz unlu dusunur Sevki Yilmaz gozlerinizi bugulandirsin!

Wednesday, April 15, 2009

Google'a dava açacak ADD

Yazasım yoktu, düşüncem de. Sırf bu yazı için Türkçe karakterleri yükleyip klavyemi Türkçe'ye çevirdim. Noktanın yerinden ç çıkıyor mesela.

ADD diye bir örgüt var. Bilirsiniz bu bir STK dır. Sivil Toplum Kuruluşu. Ne yerler, ne içerler hepsi bellidir. Bunlar Google'a dava da açarlar, Youtube'a laf da söylerler. Karar mekanizmalarında olanlar 1980 öncesinin gençleridir. Bilgisayar ve dahi ötesinde küreselleşme ile araları da iyi değildir, anlayamamışlardır gördüğüm kadarıyla da. Lakin binlerce AÇIK üyesi olan bir STK'dır. Mali kayıtları da üyelik kayıtları da incelemeye tabidir.

Peki ya Fethullah Gülen Hareketi? FGH'nin hesapları nerededir? Belletmen listeleri var mıdır? Öğrencilerle ilgili tuttukları o yüzlerce kayıt nerelerde, kimlerin elindedir?

Biliyor musunuz?

Haddinizi bilin de konuşun öyleyse! Piçlik etmeyin!

Tuesday, April 14, 2009

ne zamandir yazmadik

cok oldu cidden. yazmadik yazmadim, hala da yazmiyoruz.

"ben eskiden eskiden, su icerdim testiden" minvalinde soylemlerde de bulunmayayim. eski eskide kaldi; yeni bir seyler soylemek lazim cicikom.

playlist'e dikkat edin. hemen bu yazinin altinda duruyor. alin indirin o parcalari. tamam; behiye'den 1 parca ve muzeyyen abla'dan da bir tane silinebilir belki ama gerisi garanti rakilik. sevgilisinden ayrilan falan varsa buyursun, ilaci bende. bogurene kadar aglatirim. 
ailede meydana gelen kayiplar icin ayri bir playlist-im var. onda erkan ogur "pencereden kar geliyor, aman annem gurbet bana zor geliyor" diyor mesela.

herackles 2 sene once 500'un uzerindeki yazisini sildigi zaman koymustu kendi suretini. o zamana kadar da (ve ondan sonra acildigi tarihten bu yana da) kendini gostermedi; yok, gostermemeye devam edecegim. yalniz onun yerine masasini anlatacak:

bir adet 1000´lik yeni raki; evet , ABD'nin ulusal sirketinin cikarttigi. sonra; bilgisayar, eyup sabri tuncer, "fatih-harbiye", yeni raki bardagi (pasabahce), tuz ve kalemlik. hepi topu bu kadar sey. 

Sunday, April 12, 2009

Friday, April 10, 2009

orhan gencebay'i anlamak!

Arabesk diye sirt ceviriyor ya muzik cahili tipler.
Yahu sizin begendiniz Serdar Ortac "ya niye hep dit diri dit diri ayni tip parcalar" diyenler:

- Ne yapayim, 7 tane nota var

demis...

Dil yarasi, dil yarasi...