Wednesday, October 10, 2007

“bana kolpa malzemeden putlar yontma bebeğim” (ah mü)

her gece bir delirme denemesi olup geçiyor şimdi.halbuki ne kadar da güzel başlıyor her şey..kutsal kitaplara kafamı gömüp allah’ın sözlerini tekrarlıyorum.bir sürü güzel cümleler kurup, yeni hayaller üretiyorum çöplüğümü unutup..bir sürü şeyler işte..sonra o sana söylenecek güzel cümlelerimin peşine her seferinde aynı ısız karaltı dolaşıyor “ama o yok ki!” diyor…tüm sözler cümleler neye dönüşüyor ah bunu bilsen..bilsen emin ol bunları..işte tüm başlangıçlarım bu şekilde, delirme denemelerine..nefesimi tutup mırıldanıyorum içimden:
“nef’i yeter davayı ko dünya ile kavgayı ko”
defalarca bu mısra..sonra kafamdaki adamları hizaya sokup ağza alınmadık küfürler hakaretler savuruyorum.gidin artık başımdan diyorum..sonra tam onlar, tam gidecekken ağlak ağlak “bırakmayın beni, nereye gidiyorsunuz?” diyorum..sonra tek tek hesap veriyorum bu hayal adamlara.tek tek hesap soruyorum da onlardan..sonra şuna geliyoruz hep beraber
“men kimem saki olan kimdir mey ü sahba nedir?”
..zerre kadar önemi olmayan konulardan konuşuyoruz..en bi lüzumsuz anafikirlerin bile konferansını veriyorum onlara..yorgun düşene kadar..sonra tekrar kutsal kitaba sokuyorum kafamı, allah’ım aklımı koru diye yalvararak…şimdi ibrahim’i de an, şimdi zekeriyya’yı, ismail’i, eyyüb’ü, süleyman’ı, yunus’u da an diyor allah. hepsini tek tek anıyorum..en uzun da süleyman’da kalıyorum her seferinde..”seninle yaşamak isterdim, filistinde” diyorum..sonra yine bir sürü güzel cümleler kuruyorum senin için, sonra yine o kapkara suratlı adam fısıldıyor “ama o yok ki!”..biliyorum diyorum, biliyorum da inanmıyorum yokluğuna bir türlü..birazdan gün doğacak ve hiç bir şey olmamış gibi yaşamaya devam edecekler, sabah ezanı okunacak tüm mescidlerde, allah’ın ayetleri dolaşacak tüm sokaklarda yine..tüm hayal adamlar silikleşip gidecekler gözlerimin önünden..tatlı bir uyku bastıracak gözlerime..nasıl zor olacak bu halde kalkıp gitmek..kurduğum tüm cümleleri duymadan uzaklaşacaksın gözümün önünden..
sabah uyanmadan senin için kurduğum cümleler, hayaller, kuyudan yeni çıkardığım ironik imgeler uçuşuyor zihnimde.bilincim nasıl da açık biliyor musun tam bu vakitte..sonra gün doğmuş oluyor sen yine olmamış oluyorsun…zihnim o saniye kararıyor..allah kahretsin o beyaz perdeleri diye çığlık atıyorum içimden.bir ses duymuyorum artık o ısız karaltıdan..”ama yok ki!” diyorum..yokmuş..bu basit cümleyi kavramamla önce tavan sonra tüm mavi gök başıma çullanıyor.nasıl ezik, nasıl orası burası çürük, bir organizmadan farksız devam ettiriyorum günü..


Not: Bu metin Pasif'ten çalıntıdır!

4 comments:

Goddess Artemis said...

Ne "Ah Muhsin Ünlü"yü, ne ait olduğunu düşündüğüm inanç grubunu, ne de Takeshi Kitano'nun başrolünü oynadığı ve ilk olarak yönetmenlik yaptığı Violent Cop'tan bire bir esinlendiği (!!!) Polis adlı filmini zerrece sevmem/beğenmem.

Ama iş, Törer Bambosu Patlaka adlı şiire gelince, bu beyne ve yaratıcılığa sempati duymaktan kendimi alamıyorum.

bu hayvanlar müslüman mı söylesene bebeğim
şu öküz müslüman mı bu sakallı sünepe?
bir zalimin köpeği bak allah’ı zikrediyor
bak gazete ne yazıyor türklerinmiş türkiye

yahudiler bombaları kucaklayıp bebeğim
düşlemiyor intiharlar, işlemiyor karakol
al götür bu yumruğu akşam çocuklar yerler
başbakan meşgul namaz kılıyor ayol

bana kolpa malzemeden putlar yontma bebeğim
sezen aksu’dan mesela, kanarya’dan, tanrı’dan
allah’tan demiyorum, çarpılmış gibi korkma!
kork putların ellerinde patlamasından!

emmeyince sencileyin akmıyor bebeğim
kan ağzıma gürül gürül - alnımda süt dişleri...
seni öyle seviyorum ki condeleza, bebeğim
ağzına veresim geliyor ağzımdaki dişleri.

pass said...

ancak çalabilirsiniz zaten.ah mü!nün bomba şiirlerinden daha iri gülleler yağsın umarım kafanıza

Goddess Artemis said...

@ pass:

Önce insan kendini tanıtmalı değil mi? En azından nezaketen... Ama sizin kültürünüzde yoktur böyle incelikler. Ah pardon, sizin kültürünüz neydi, Arap-İslam kültürü mü?

Hariçten gazel okumak ne kadar da kolay ve eğlenceliymiş. Delikanlılar da hep öyle yaparlarmış.

Çalmak sadece bize mahsustur değil mi?

Violent Cop'tan, Japon Sineması'ndan, Takeshi Kitano veya Takashi Miike'den bîhaber zavallılara, Polis'i yutturup, ardından kıs kıs gülmek de "şairden bozma geriden senarist"lere mahsustur.

Karşınızdakilerin hakkında ne düşünüyorsanız, ne diliyorsanız, size iki katını vermesini diliyorum Rabbimden!

Unknown said...

bu hayvanlar müslüman mı söylesene bebeğim
şu öküz müslüman mı bu sakallı sünepe?
bir zalimin köpeği bak allah’ı zikrediyor
bak gazete ne yazıyor türklerinmiş türkiye

allah islam düşmanlarını kahretsin, cehennem onlar için hazırlanıyor...