Sunday, February 1, 2009

Ipek Cem'den adamina gore muamele


Ipek Cem kimdir bilir misiniz?

"2007 yılından bu yana Türkiye'ye yatırım yapan nitelikli fon ve özel şirketlere danışmanlık hizmeti veren Melak Yatırım'ın yönetici ortaklığını sürdürmektedir."

"Ipek is currently producing and hosting 'Global Leaders,' a television program, in association with NTV networks, Turkey's leading news channel."

Kendisinin Turkce ve Ingilizce sayfalarindaki tanitimlari boyle basliyor. Turkce sayfasi "is yasami" basligi ile baslarken Ingilizce sayfasi "media" basligi ile basliyor. Buradan, Ipek hanimin yurt icinde is hayati, yurt disinda ise gazeteci kimligine onem verdigini soyleyebilir: -bilir miyiz?

Hatta daha ilginc bir nokta var: Ipek Hanim Turkce sayfada isim ve soyadini birlikte kullanirken Ingilizce sayfada "Ipek" olarak anilmakta sorun gormuyor. Bunu da bir "pazarlama" stratejisi olarak alabiliriz: -bilir miyiz?

Obama bile ilk adiyla bitirmisti mektubunu; hatirla eeey periiii!!!

Ne olacak bu guzel ulkemin, guzel insanlarinin hali? Ne olacak: sorarim sana Heredot Cevdet.

Hmm, aslinda kimdir diye merak edenler suraya buyursun.

Kapatmadan sunu da soyleyelim: Melek Hanim sayfanin Turkcesini okuyanlara tesekkur etmez iken Ingilizcesini okuyanlara bakin ne demis:
"We thank you for your support and welcome your feedback" yani destekleri icin tesekkur ediyor ve geribildirimleri de memnuyietle karsiliyorlarmis.

Gerci bu mesajin muhataplari da Turkce mesaj sahiplerinden iyi durumda degiller cunku "feedback" gonderecek bir yer yok sayfada!

Bir de sunu yazayim da millet "vay anasini, demeeeek" desin.

IPEK CEM ISMAIL CEM'in KIZIDIR!!!

No comments: