Wednesday, August 1, 2007

Hafta ici gelen hafta sonu yazisi!

.Basamaklari cikarken; alt kat mi kalabalik yoksa ust katta mi daha az insan var diye dusunursun. Ust kat; birkac merdivenle asagidakilerden farkli olmanin sonucu. Ust kattan verilen siparisler daha bir gec gelir oysa. Ust kattan odenen hesaplarda kasaya yetismek daha zor ve aksine bahsis birakmak da daha kolaydir. Oysa ust kat insanlarin kactigi yerdir alt kat dolu olmasa bile her zaman. Maslow`da da oyle degil mi? Karnini doyuramayan kamerali telefon sahiplerimiz!

Ust kat kompleksi mi dersiniz, ne derseniz artik; bir zamanlar benim de vardi. Ozellikle en ustten bir alt katta iken ust kata cikmak, catida oturmak ve hele hele oradan asagiya bakmak bir baska guzeldi. Apartaman yikilsa en talihsizlerden olacaktik; belki de korkudan olenlerden. Ama olasiliklar, ya onlar da olmasa! Ust katin keyfi cikar miydi?

Alt katta oturdugum zamanlarin da hakkini yemeyeyim. Ankara`yi bilenler Hosta`yi da bilirler ABA piknik gibi! Piknik dedim ama, "picnic" ile karismasin!

Alt katta daha yakinsindir aciya, tuza. Oysa ust kat; tuvaletin yaninda olma tehlikesi bile vardir. Hergun gittigin ama yemek yerken "kapisinin agzinda" olmak istemedigin dişki toplayicisi; tuvalet.
Bir ciktin mi ust kata, artik inmek de dert olur. Ciktigin kisinin yasina, seninle olan iliskinin kuvvetine bagli olarak sitemden tut da azara kadar her seyi yiyebilirsin! O yuzden en akillicasi cikmadan once bir goz atmaktir ust kata. Bir kolacan edip kac kisinin oldugunu kestirmek ve gideyazmakta olanlari da hesap etmektir. Oyle ya, herkes sizi mi bekleyecekti!

Sonrasi siparis asamasidir. Iste burada da samimiyete gore ya siz kosar yer tutarsiniz, ya da nazli ve hesabinin odenecegini bile bile odemek icin naz yaparak muhtemelen yerlerin dolmasina sebep olabilecek yarim agizli bir sevgiliyi gonderirsiniz yer tutmasi icin.

Her sey tamamdir, artik yarim ekmek donerler en samimi olduklarinizla yenmek uzere tepside ayranlara goz kirpmaktadirlar "benden sonra da siz!" der gibi...
Buyuk bir istek ve hatta aclikla ilk buyuk isirigi takiben munasebetsiz bir kominin istegiyle karsilarisiniz;

-Abi soyle gecseniz, burasi 4 kisilik de!

Hayat da boyle degil mi? Dort kisiliklere 2 kisi sigamayanlarin iteklendigi bir dunya...

2 comments:

gaykedi said...

"Karnini doyuramayan kamerali telefon sahiplerimiz" kısmına bayıldım yazının...bunların bazılarının internette sörf yapabilen e-mail alıp gönderebilen milyarlık telefonlarla sms bile göndermeyi bilmemesi ayrıca acıdır :(

Unknown said...

herackles hos geldin!
yazilarini kendi adima özlemisim.

Hayat ayni zamanda tek kisiliklere 2 kisi sigmaya calisanlarin da degilmi?

Önemli olan kac kisi degil kiminle sigmaya calistigin aslinda...