Friday, September 7, 2007

İnsan Pazarındaki Dalgalanmalar

Daha önce de (hani çoook önce yazardım ya ben) yazmıştım üzerinde. Online insan pazarları.
Ben sadece kızlara bakarım ama herhalde kızlar da erkeklere bakıyordur.

Bu pazarların şu ara en işleklerinden bir tanesi myspace.com. Ben de üyesiyim "man seeking girl" şeklinde de bir taleple sitede bulunuyorum. Bir adet fotom var. Sevdiğim müzikler; Murat Çobanoğlu, Keskinli Hacı Taşan, Ramazan Güngör, Neşet Ertaş ve Stephan Micus.

Ara ara ülkeleri geziyorum. Hele ki gidip gördüğüm, bir miktar yaşadığım ülkelerin kızlarının fotoğraflarına bakmak daha bir hoşuma gidiyor. Genelde "parti" fotoğrafları olduğu için gerçekle objektif arasındaki farkı anlamama yardımcı oluyorlar.

Bunlar bir yana, bir de kavramsal olarak ilgiliyim bu sayfalarla. Bence önemli bir yeri var.
Bir kere pazardan elma alır gibi seçiyorsun. Ha; elleyemiyorsun, pazarcının arada bir önerdiği gibi tadına da bakamıyorsun insan oldukları için ama bunun dışında her şey mevcut.

Önce yaşını seçiyorsun. Sonra fotoğraftan karakter tahliline giriyorsun. Eğer yabancı ise orta halli bir tarzancada buluşuyorsunuz zaten, ki o zaman içeriğe de gerek olmuyor; amaç-araç ilişkisi...
Yaşını seçip, fotolara bakmışsan ve de şanslıysan bir de uzunca bir tanıtım yazısı okuyorsun; ooooh! Daha ne olsun! Harika bir pazar, seç seç al! Sarışın sarmadı mı; hemen ülkeyi değiştir Arabistan, İran yap... Yok dilini mi sevmedin; hemen bir tık ile İtalya - İspanya... Bu da çok mu esmer; bir tıklamayla hoooop Rusya'dasın!

Ne güzel değil mi? Bir tıklıyorsun TBMM Tv, iki tıklıyorsun myspace...