Saturday, March 8, 2008

Mehtap

Popstar Mehtap!
Hiç kaçırmam, hep izlerim. Ama evvelki hafta Sn.Orospu Ebru Gündeş: "Gerçekten bu kadar temiz misin?" diye bir soru sorma ukalalığında ve kahpeliğinde bulundu. Yüzünü de çekmiş kamera ve ordan anladığımız kadarıyla "Sen temiz değilsin, bizimle kafa buluyorsun" diye düşünüyor ama işte laf olsun diye soruyor.

Lan kahpe karı, yıllardır pavyonlarda çalışmış birisinden nasıl bir temizlik bekliyorsun?

Sen ilk çıktığında kibrit kutusu kadar kaşların, kuş götü kadar göğüslerin vardı da şimdi ne halde geldin diye biz kurcalıyor muyuz?

5 dakka sonra ekleme: Aklıma geldi de ondan şeeettim. Bu maymun karı daha "tavır" ile şive arasındaki farkı bilmiyor. Hasbinallaaah! Bu genel kültürdür yahu. Şive sonradan yapılan "benzetme" usulü konuşmaya denmez; ona dense dense taklit denir. Halk müziğinde de tavır olur bunun karşılığı. Ama nerdeee? Sen milletin temizliğiyle uğraş.
Karı kısmı deseeeeek??!!

Not: Bu da genç dilbilimcilere: Siz siz olun, herackles abiniz gibi cümleye rakamla başlamayın.

15 dakka sonra: Kıza yeni işitme cihazı takmışlar, doktor 3 hafta sonra anca kendine gelir demiş; bizim kahpe Gündeş "Alışır haftaya, düzelir" gibi abuk bir laf ediyor. Hasbinallaaaaah! Yani beni konuşturacaksın, 5posta gibi yazmak zorunda kalacağız. Lan torba memeli! 40 santimlik ...tan efendi ile kırıştıracağına iki kitap oku, iki laf öğren! Milletin içine çıkıyorsun, hiç mi saygın yok onlara!

1 comment:

Emre KORLU said...

bu yazıyı okurken çok güldüm..onlar estetik yapmaktan kitap okumaya fırsat bulamıyor ki..hem sütten çıkmış ak kaşık onlar..onlardan temiz kimse yok ki kendilerince..:)