Sunday, September 30, 2007

CHP Gençliği Ne Yapıyor

Uzun zamadır düşünürüm.
Siteleri rezalet bir kere. Gençlik dediğin tekonolojik gelişmeleri takip edecek. Ulan benim sayfam bile daha okunaklı.
Öyle saçma sapan bir sayfa ile iş olur mu? Yarısı bozuk, içinde döküman namına bir şey yok. Üretim desen zaten sıfır. Habire papağanlık;

-Atam, sen kalk da ben yatam!

Bunu biliyoruz da kardeşim ne yaptın, ne getirdin yeni? İllerin durumu nedir? İlçelerin durumu nedir?...

Bir de Nazım Hikmet'in doğum gününü "önemli günler" kısmına koymuşlar.
Bir kere "genetiği"ne ters bu CHP'nin. Niye?
Çünkü Nazım Hikmet'in sempati duyduğu rejim ile Atatürk'ün kurduğu sistem arasında dağlar kadar fark vardır. Ve hepsinden ötesi Atatürk sağlam bir Türkçüdür.
Şimdi "hede hödö" eden çıkacaktır! Aman, önce gidin devrimlere sırasıyla bakın sonra da ilim irfan sahibi olma konusundaki çabanızdan güç alıp "Atatürk'ün okuduğu kitaplar" isimli Anıtkabir'den çıkan yayına bakın. Sonra anlarsınız... [1]

Öyleyse bu iş olmaz. Nazım Hikmet'in sahibi (eğer illa birisi olacaksa) TKP'dir.
Tamam; gençler sevebilir, sayabilir, aşık da olabilir ama CHP'nin kurumsal kimliği, ona olan mesafesine dikkat etmeli ve gerektiğinde de eleştirmelidir.

[1] Burada da bir dip not açalım dedim. Milliyetçi, Türkçü kavramlarına bir alerjidir gidiyor. Milletimizin "aptal ve cahil" olmasını anlarım ama "aydın" diye geçinenlerinkini anlamam.
Kalkıp da "Atatürk milliyetçidir ama onunkisi..." diye giden saçma ve kavisli yollara girmeye gerek yoktur. Türkçülük meselesinin ne olduğu bellidir. Milliyetçiliği de zaten Fransız Devrimi ve sonrasından kavrarsınız. O zaman kıvırmayın arkadaşım! Atatürk bal gibi de Türkçü idi. Güneş Dil Teorisi, Türk Dil Kurumu, Türkçe ibadet, Türk Tarih Kurumu, vb. bunların hepsi bu uğurda atılmış büyük adımlardı.

Anlayana sivri biber yani...

4 comments:

gaykedi said...

"şunu" gözden kaçırma herackles :)

sad-ece said...

hede hödö:)
altına imzamı çakıyorum..

selamlar

sad-ece said...

aklıma gelmişken, çinko takviyesi belki çare olabilir, ne dersin:))

chpgencligi said...

:) size sadece gülüyorum, bir site ancak bu kadar berbat eleştirilebilir... hemde boyle bir sitede :D
nazım hikmet düşüncesinden dolayı mahkum edilmiştir ve sürülmüştür, bizim karşı çıktığımız şey düşünce özgürlüğüdür ancak sizin kıt aklınızın alacağı gibi her aklınıza geleni soyleme özgürlüğü değildir bu..
Atatürkçülüğümü nazımı örnek vererek eleştiren bir zihniyet ya Atatürk'ü tanımıyordur ya da karalamak için başka yol bulamamıştır. sen yazılanları okuyamıyor olabilirsin ancak 5000 kişi rahatlıkla okuyabiliyorki her geçen gün üye sayısı artıyor.. bence acilen katarakt ameliyatı ol derim.
ortaya konulan emeği birlik ve beraberliği içine sinderememişsin belli.. ama senin zihniyetin her geçen gün bize daha fazla şevk vermekte.. bilgine :D