Wednesday, August 20, 2008

Bir de Mehmet Ali Birand var! -1-

Insanin TRT`yi dolandirmaktan hukumlu olup Kanal D`de ana haber bulteni sunabildigi; Cumhurbaskaninin kayip trilyonlardan, dokunulmazligi sayesinde kacip da Erbakan Hoca`nin ayni suctan 12 Trilyon borcun altina girdigi bir ulkede yasadigimizdan pek ciddiye almiyorduk Mehmet Ali Birand efendiyi. Ne sanstir ki Hocali Katliami ile ilgili arsivleri gezerken eski yazilarina rastladim.

Bakin hele yilmaz AB savunucusu Kibris`taki referandumdan once neler demis:

Kimse resmen ve açikça söyliyemiyor, ancak tarih elde etmeninin ikinci anahtarinin Kibris oldugu biliniyor. Kibris’ta bir çözüm bulunabildigi taktirde, Kopenhag Kriterlerinde bu asamada büyük adimlar atilamasa dahi, Türkiye’ nin AB’ den tarih alma imkanlarinin artacagi AB kulislerinde artik açikça söyleniyor.

Kibris’ ta çözümsüzlük Türkiye’nin sadece tarih almasini imkansizlastirmakla kalmayacak, ayni zamanda hem Türkiye, hem de Kibris Türkleri için son derece önemli kayiplara da yol açacaktir.

Türkiye- AB Iliskileri hiç degilse bir süre- birkaç yil- askiya alinacak, Ege’deki eski gerginlik dönemlerine geri dönülecek, Türkiye’nin imaji yine sarsilacak, ekonominin ihtiyaci olan oksijen kaybolacagi gibi, aksine istikrar isteyen piyasalar rahatsiz olacak.

Çözümsüzlük Kibris Rumlarinin AB’ ye tek baslarina katilmalariyla sonuçlanacak ve Türk tarafinin Kibris üstündeki etkinligi tamamen kaybolacagi gibi, Türkiye’ nin ilerdeki AB tam üyeliginin kosul listesinin basina Kibris tam anlamiyla oturacaktir. Türkiye simdi bulacagi bir çözümle kazanacaklarinin tümünü, ilerdeki bir pazarlikta kaybedecektir.

2002, 24 Nisan
http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2002/04/24/116757.asp

Haa, neymis yani? AB ile meselede Kibris onemli bir seymis. Peki onun icin ne yapmamiz gerekiyormus biliyor musunuz? Nereden bileceksiniz canim! Sizi gidi cahil halk siziii!!! Bakin hele kulak verin Mehmet Ali Biran Abinize de size cevap versin:

“Nasil olsa Rumlar HAYIR oyu verecek, ben neden EVET diyerek risk alayim, ben de HAYIR derim, olur biter” diye düsünenler, kendi tuzaklarina düsüyor olacaklardir.
Tam aksine simdi, HAYIR demeye hazirlananlar dahi –Rumlar plani reddedeceklerine göre- EVET oyu vermelilerdir.
EVET oyu ne kadar çok çikarsa, KKTC o oranda kazançli olacaktir. Rumlarin HAYIR’ina verilecek tek yanit Türklerin EVET’idir.

EVET diyecek bir KKTC’nin kazanimlari küçümsenmemelidir:

-) AB, ister istemez KKTC ile direkt temasa girecek, ambargolari kaldirmak zorunda kalacak ve Kuzey’i ödüllendirecektir.
-) ABD, bugüne kadarki politikasini esneklestirecek ve KKTC’nin baska ülkeler tarafindan taninmasini engellemekten vazgeçecektir.
-) KKTC’ye yatirimlar baslayacak ve ekonomik canlanma beklenmedik boyutlara ulasacaktir.

Anlayacaginiz, Türk tarafi EVET’iyle her iki olasilikta da kazanmaktadir.

2004, 24 Nisan - Mehmet Ali Birand - Kibris Yazisi
http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2004/04/24/448438.asp

Kac sene once demis bunu? Tam 4,5 yil once. Ne demis? Evet derseniz AB size ambargoyu kaldiracak demis... Hmm!

No comments: