Saturday, August 30, 2008

Ezilenlerin sosyalist platformu

Bu ismi duymussunuzdur. Uc bes kisi cikar, bagirir durur! Ezilenler icin "sosyalist" bir platform imis. Yalniz ezilenin kim olduguna onlar karar veriyor. Mesela "kurt sorunu" gibi bir sey oldugunu ve bunun Turklerin imha(!) politikalarina dayandigini soyluyorlar da ayni meseledeki PKK`nin kurt halkindan zorla destek topladigi donemlerde ezilenlerden hic bashetmiyorlar. Cunku bu capulcu surusu hayalperestlerin isi gucu duzenle oldugu icin, kemiksiz bir sekilde her gelene eyvallah diyorlar. Yeter ki birileri Turkiye Cumhuriyeti`nin mevcudiyetine laf soylesin, degisim -ne demekse- dillendirsin.
Bu arkadaslar, TKP gibi beyni calismayan arkadaslardir. Tarih falan da okumamislar. Isleri gucleri Lenin mi daha iyi etti Trocki mi daha iyi etti tartismasidir. Zaten ezildikleri icin onlarin yaninda olmasini istedikleri emekciler de asla onlarin yaninda olmamislardir. Turkiye`nin cok partili siyasi hayatinda bu dusunceler hicbir zaman iktidara gelememistir. Gelmeyi birak oyle %10`lari asamayip da arka kapidan giren PKK`li kurt milliyetcileri kadar bile degildirler.

Yani bu adamlar bir gun sosyalizm`in olacagina inaniyorlar ya, kicimla guluyorum! Ulan soyledikleri duzenin benzeri, yakinindan kiyisindan geceni bu zamana kadar olmamis. Bundan sonra, hele bu koyun surusuyle de olamayacagina gore ne diye bu romantizm?

No comments: